Радев очаква от прокуратурата търговията с влияние да бъде разследвана

Президентската институция отговори на запитване от медиите
24 юни 2020 18:43, Нели Христова
67
 Радев очаква от прокуратурата търговията с влияние да бъде разследвана
Снимка: БГНЕС

Президентът издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт, съобщиха от прессекретариата на Румен Радев.

"В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът информира, че президентът издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в съответствие с Конституцията и Закона за дипломатическата служба.

Държавният глава очаква реални действия от страна на прокуратурата за разследване на търговия с влияние, а не показни акции, с които се подменя общественият интерес. Случаите на колосални злоупотреби с публични средства, обществени поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, все още очакват да попаднат в полезрението на прокуратурата", съобщават още от президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
2
 
! Отговори
teo преди 3 години
КРАДЕЦЪТ ПОД ИМУНИТЕТ рУмен рАдев ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА !!! Явно прокуратурата трябва да се самосезира и да поиска сваляне на имунитета МУ и да предяви обвинение, че закриля престъпници!!!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е ***. Дай му да краде апартаменти и комисионни. И да прави коремното. И превърна НСО в шпионска служба и за мръсни поръчки.
43
2
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До каракачамаков: Пак не си си пил хапчетата и ръсиш г'лупости на поразия.За записа, пачките и кюлчетата на бат'си Бойко да кажеш нещо? Каскета ги замазва с по няколко SMS на ден. Да видим днес какво ще извади.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата е тотално зависима, искаме реформа. Долу мафията.
41
7
 
2
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО ТАЗИ СПАЛНЯ БЕШЕ НА ПРЕЗИДЕНТА С ПАЧКИТЕ ЗЛАТОТО ПИСТОЛЕТА МАЛЕЕЕЕЕ СЕГА ЩЕШЕ ДА Е АРЕСТУВАН А ГЛ.ПРОКУРОР И БОРИСОВ НЯМАШЕ ДА МОГАТ ДА СПЯТ ОТ РАДОСТ А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МИСИРКИТЕ ТАМ ИМА И ДВЕ БАБИ ЯГИ ДЕТО ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ НА ПРЕЗИДЕНТА А НА ПРЕМИЕРА МЪЛЧАТ - КОЙ ЛИ Е НАРЕД ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО??? ТЕ ВЕЧЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ КОГА ЛИ ЩЕ ГО ОБЯВЯТ - ВЕЧЕ СТАВАТ СМЕШНИ НАРОДА НЕ Е ОВЦА АКО ТАКА СИ МИСЛИТЕ - Г-Н БОРИСОВ НЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБНО ДА СЕ ПОЯВЯВАТЕ СЛЕД ТОЛКОВА ГАФОВЕ ?????????
40
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да мачкате президента ни и да го тормозите,ние си харесваме президента Радев,даже се гордеем с него!
39
8
 
2
 
! Отговори
ентомолог преди 3 години
Отново каламитет на калинки !Отново класическа хранителна среда - статия за Президента !Отново неистово плюене ,заради грешните пари , които се взимат за това и особено когато това е единственото , което можеш !Няма ГЕрП - няма кинти !Когато ръцете ти са в г.з. - езикът ти трябва да е г.з. на шефа ,това е спасението , нали г-да 80-процентови (според проф.Иво Хрестов) ?
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията какво да разследва Господин Радев?Няма нищо да се случи хунтата гЕРБ унищожава всичко.Колко години мачкат народ бяга стяга куфарите.Това са Факти и обедняването с 250 лв пенсия на 2,2 милиона пенсионери.Колко останаха ,всичко се стопява всеки ден.Власт се сваля с СИЛА,хунтата държи войска и полиция така че няма шанс.
37
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев в момента е кристално прав, а Гешев един ден ще свърши ...зле.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от Радев аз очаквам от прокуратурата не само разследване на търговията с влияние в президентството но и съответните осъдителни присъди.
35
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ти вярва!Президенството стана бюро за информация на олигарси!И щаб за сваляне на ББ.
34
4
 
16
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПРЕЗИДЕНТА ГОВОРИ ЗА КРАЖБИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ БЕЗ ДА ПОСОЧИ КОЙ КАКВО Е ОТКРАДНАЛ И БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ЗА ДАДЕНА КРАЖБАТОВА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА
33
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, прокуратурата ще се самосезира ли за 10 години назначаване на гербави калинки 99% без нужните качества и образование, за милиардите загуби генерирани от техните действия (и бездействие).. за едни може, за друго -не, точно и за тва боко и дпс си назначиха послушен и не особено умен прокурор
32
4
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Всичко си вървеше добре и изведнъж Фенерчето светна. Ами сега?
31
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз очаквам Радев да си подаде оставката
30
8
 
46
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
И още нещо, Радев не е над законите за да диктува какво очаква и какво не очаква от българската прокуратура. Да се запита поне веднъж какво ОЧАКВАТ от него българските граждани. И дали те са очаровани от това президента непрекъснато да разделя и противопоставя нацията, да сее разделение, да конфронтира с българското правителство и да лобира за руските интереси.
29
13
 
44
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Сата НВ голяма степен си прав, но по-голямата руска марионетка е Радев. Още не беше встъпил в длъжност и всяка втора дума беше за отмяна на санкциите срещу Русия. След това чрез служебния си кабинет неправомерно лобира за Грипен и спря модернизацията на българската авиация с три години назад. Непрекъсната разделя нацията и е вреден за България!
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6"Авторитетното международно списание ''ФОРИН ПОЛИСИ'' излиза статия..."ами те и Бултаймс, и София нюз, и Ди Пресе, и поне още 5-6 все "авторитетни" и все "немско-не-знам-се-какви-си" издания се скъсаха да пишат за твоите опорки, и като провери човек какви са - ум да ти зайде! Или са анонимни, или руската хибридна армия, или Прокопиев, маскиран като Дядо Мраз. Дори и да е истински вестника, публикацията е на някой от "нашите" анти-българи като Иван Бедров - Свободна Европа.
27
42
 
7
 
! Отговори
Х преди 3 години
съвременният бай *** използва вулгрен език и къта милиони евро и кюлчета злато в чекмеджетата. Ужас. Не мога да повярвам, че такива неща се случват в 21 век..
26
11
 
56
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Забелязахте ли истерията на Радеф ? Изведнъж започна да съска като спомена прокуратурата и колко била необективна . Усеща как Гешев е започнал да затяга примката около охранения му врат и макар , че съдиите му го пазят още , скоро трябва да кажат за имунитета му. Стягай ,Гешев примката ! Иначе тоя ще докара голяма беля на държавата с предателската си функция!